Kategóriák

Nyitvatartás
Hétfő: 08:00 - 17:00 Kedd: 08:00 - 17:00 Szerda: 08:00 - 17:00 Csütörtök: 08:00 - 17:00 Péntek: 08:00 - 17:00 Szombat: Zárva Vasárnap: Zárva
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Vásárlási feltételek

ÁSZF

 

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az TDS COLOR Kft. (számlázási cím: 1117 Budapest Fehérvári út 35.); cégjegyzékszáma 01-09-964335, adószáma: 23409149-2-43; képviseli: Majoros Levente ügyvezető, a továbbiakban: Szolgáltató) és a TDS COLOR Kft. által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

 

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK, A FELEK KÖZÖTTI SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE

REGISZTRÁCIÓ, MEGRENDELÉS MENETE

A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.photoline.hu weboldalon található elektronikus piactéren (a továbbiakban: Webáruház) keresztül történik.
Szolgáltató által üzemeltetett Webáruházban történő vásárlás megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.
A Webáruház szolgáltatásait a Szolgáltató valamennyi vásárlója és regisztrált viszonteladó partnere jogosult igénybe venni, amennyiben érvényesen leadja rendelését illetve regisztrálja magát, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.


Megrendelés leadása történhet:

- webshop felületen keresztül: A megrendelő adatlap valamennyi kötelezően kitöltendő mezőjének kitöltését és a beírt adatok ellenőrzését követően, a „Megrendelés véglegesítése” gombra kattintással.
Végfelhasználók számára Szolgáltató regisztráció nélkül is lehetőséget nyújt vásárlásra, kizárólag a küldemény sikeres kézbesítéséhez szükséges adatok megadására van szükség.

 - e-mail címünkre küldött megrendeléssel, saját adatok (számlázási és szállítási címek) és termékek (cikkszám, lehetőség szerint név, mennyiség) megadásával.

- telefonon történő megrendeléssel

- bemutatóraktárunkban, ügyfélszolgálaton személyesen történő megrendeléssel. 

Pótrendelés: A rendelés elküldése után pótrendelésre weben, e-mailen vagy telefonon keresztül van lehetőség legkésőbb a csomagküldés előtt, amennyiben még nem lett kiküldve a megrendelt áru. A pótrendelés a normál megrendeléssel megegyező feltételek szerint történik, annyiban, hogy ha még nem történt meg a csomagolás és kiszállítás, összesítve számoljuk a csomagküldés költségeit, így Ügyfelünknek nem kell kétszer fizetnie a szállítási díjakat.

 

A felek között ily módon – magyar nyelven - létrejött szerződés úgynevezett írásba nem foglalt szerződésnek minősül, tájékoztatjuk, hogy nem iktatjuk, és utólag nem hozzáférhető.
A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.
Az Ügyfél a megrendelés feladásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el. 


A megrendelt terméket Ügyfél személyesen átveheti a Szolgáltató telephelyén a nyitvatartási időben (1117 Budapest, Fehérvári út 35).

 

A weboldalon kiválasztott és megvásárolt termékeket Szolgáltató az Ügyfélnek e-mailben küldött rendelési visszaigazolás szerint szállítja ki az Ügyfél által a megrendelés során jelzett szállítási címre.

Készlet hiány felmerülés esetén értesítjük a beérkezés várható idejéről és elérhető legkorábbi szállítási határidőről. Készlethiány felmerülhet, ebből eredő bármilyen kárért, veszteségért nem tudunk felelősséget vállani. Amennyiben előreutalással egyenlítette ki megrendelését, és bármilyen okból felmerülő készlethiány miatt nem tudjuk megrendelését részben vagy egyáltalán teljesíteni, először telefonon egyeztetünk, vagy ha telefonon nem tudjuk aznap elérni, írásban tájékoztatjuk, mely alapján, Vevő elállása esetén a jogszabályi előírásoknak megfelelően intézkedünk a bankszámlánkra beérkezett összeg maradéktalan visszautalásáról.
Ügyfél termék megrendelése esetén köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációt a Szolgáltatónak nem áll módjában elfogadni. Amennyiben az Ügyfél bármi sérülést, törést, eltérést tapasztalna, a szállítmányozó vagy a cég munkatársa az Ügyfél kérésére köteles tételesen átadni az árut és a helyszínen jegyzőkönyvet felvenni arról.
Tájékoztatjuk, hogy amennyiben személyes megrendelését a visszaigazolásunkat követően 5 munkanapon belül nem veszi át, és nem történik jelzés felénk későbbi átvételi szándékról, megrendelését töröljük.

 1. TERMÉKJELLEMZŐK

A vásárolt áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikkre kattintva, annak információs aloldaláról, illetve a termékhez mellékelt használati utasításból lehet részletesen megismerni. Továbbá bármilyen technikai kérdés esetén e-mailben, telefonon az ügyfélszolgálatot keresve szívesen nyújtunk segítséget, javaslatot, információt. Az általunk forgalmazott termékeket jórészt kellőképpen ismerjük, és ellenőriztük is, hogy csak a megfelelő minőségű termékek kerüljenek a nálunk vásárlókhoz. Így általában kellő információval rendelkezünk róluk, tájékozódást szívesen vesszük. 

Termékeinket a leírás és kép szerinti műszaki, technikai paraméterekkel megegyezően nyújtjuk, a csomagolás eltérhet. A terméknél megjelenített kép időnként több ugyanolyan, vagy eltérő méretű terméket ábrázol, illetve előfordul, hogy sokféle színben elérhető termék egyféle színű termékfotóval szerepel, ilyenkor a megnevezésben és/vagy a termékleírásban jelezzük, hogy az ár mire, hány darabra, milyen színre vonatkozik.

Egyes termékek többféle színben elérhetőek; amennyiben ez nem befolyásolja a műszaki tartalmat (például egy kéziszerszám fogantyújának a színe), konkrét színt nem tudunk garantálni, a készlet függvénye, de kérés esetén igyekszünk tartani! Amennyiben nem jelzi, úgy vesszük, hogy a választási lehetőségek az Ön szempontjából nem lényegesek.

Ahol a méret, szín, etc. meghatározó paraméter - pl. festékek - kérem írja meg a kért paramétereket gyűjtőkategória választása esetén; vagy tételesen, típusonként helyezze a termékeket a kosárba, ezáltal tudjuk megrendelését elfogadni!

 

 1. ÁRAK
  A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett, egy mennyiségi egységre vonatkozó ár, mely tartalmazza az általános forgalmi adót - 2012 évtől a webshopon árusított termékkörök esetében 27%  illetőleg ezekkel megegyező áfájú a szállítási díj is, függetlenül annak módjától.

 A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja. Amennyiben a termékár időközben csökkenne, nyugodtan jelezze, és a kedvezőbb áron fogja megkapni megrendelését. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, így például a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg valamilyen hiba miatt pl. "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árú, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél dönthet vásárlási szándékáról.

Kuponok
Bizonyos promóciók keretében kuponokat vagy egyéb kedvezményre jogosító vouchereket bocsátunk ki melyek a kuponon szereplő kedvezmény igénybevételére jogosítanak fel.
A kuponok felhasználási határideje az azon szereplő dátum, vagy, amennyiben ilyen nem szerepel rajta, a kupon érvényessége a kupon kiadás évének utolsó napja.

 1. SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEINK, DÍJAK
  Szállítási díjainkat olyan kedvező költségstruktúrával nyújtjuk, hogy minden Ügyfelünk megelégedéssel vehesse azt igénybe.
  A webáruházban történő rendelés leadáskor szereplő szállítási díj egy darabos standard postai csomagként történő kézbesítés lehetősége esetén érvényes, maximum 40 kg tömegig és legfeljebb 0,5 köbméter árumennyiség alatt. Szállítási módozatonkénti standard, részletes szállítási díjakról kérem a Vevőszolgálat menüpontban tájékozódjon, egyedi szállítási feltételek azon felül az alábbiakban olvashatóak.

- Nem számítunk fel törékeny felárat ott, ahol ez külön nincs jelezve. Rendeléskor bizonyos különösen törékeny-, vagy rendkívül nagy méretű termékeknél szállítási felár kerül hozzáadásra a szállítási alapdíjhoz.

- Amennyiben megrendelése nem standard postai csomag szerinti, azaz meghaladja a fél köbméter térfogatot, vagy 40kg összsúlyt, vagy a termék legnagyobb mérete meghaladja a 200 cm hosszúságot, ezen esetben a szállítási díjról és határidőről szükség lehet egyedi ajánlat küldésére, tekintettel arra, hogy standard postai csomagként nem minden esetben adható fel a megrendelés. Amennyiben ilyenről nem tájékoztatjuk kiszállítás előtt, függetlenül a tömeg és térfogat tényleges méretétől, akkor a gépi visszaigazolás szerinti díjat számlázzuk (lásd Vevőszolgálat menüpont). Ellenkező esetben, az egyedi szállítási díjról való visszaigazolás elfogadása esetén küldjük megrendelését.

- Szállítási határidők: a raktárról elérhető termékeket a Vevői megrendelések feldolgozásának sorrendjében küldjük ki, előreutalás esetén a pénz beérkezését követően adjuk fel, két munkanapos szállítási határidővel kerül kiküldésre a küldemény, kisméretű, postai levélküldemény esetén a posta által vállalt határidők szerint történik a kézbesítés. Küldeményt 2-5 napon belül küldünk el a pénz beérkeztét követően, amennyiben minden termék rendelkezésre áll. Hiány esetén megvárjuk a hiányzó tételek beérkezését, egyúttal egyeztetünk a megrendelővel előbb telefonon, ha nem érjük el telefonon, e-mailben.


-SÜRGŐS RENDELÉSI IGÉNY: Ha szorítanak a határidők, jelezze, hogy időben megkaphassa a rendelését. Ez esetben elsőbbségi UTÁNVÉTES szállítási módot válasszon. Küldeménye másnapra* megérkezik, amennyiben délig leadja megrendelését és minden termék raktárról elérhető.
Egyedileg egyeztetve, elképzelhető főbb városokba szombati kézbesítés felár ellenében.
Fenti határidők alól kivételt képeznek vis maior események: különleges időjárási körülmények (pl. hótorlasz), szállítói körben bekövetkező események, Vevő által megadott téves vagy pontatlan cím, Vevő aznap nem elérhető a megadott címen.

Nagyobb mennyiségben rendelt termékek esetén, ha raktárról nem tudunk szállítani, általában 5-10 munkanap a termék legyártási határideje a beszállítóinknál, amennyiben nem hazai gyárból érkezik a termék hanem külföldről, (jellemzően az EU-ból) hozott termékek esetén is várható 5-7 munkanapos szállítási határidő.

INGYENES KISZÁLLÍTÁS ÉRTÉKHATÁRA:
- (Bruttó) 0 Ft és felette, amennyiben standard postai csomagban feladható a megrendelés (lásd fent)
 

A rendelés véglegesítése során megjelenő tömegadatok nem feltétlenül a termékek ténylegesen mérhető tömege, időnként a kedvező szállítási díj kalkuláció érdekében technikai jellegű “súlyok”, illetve a termék csomagolási, azaz bruttó tömege, így a tömegadatok kizárólag tájékoztató jellegűek.

A szállításban partnereink többek között a .............................. csomagküldő szolgálat.

 1. FIZETÉS, ÁTVÉTEL

Bár a termékek 95 %-a raktárról elérhető, és a hirdetett termékeknek csak nagyon kis hányadát nem tartjuk egyik telephelyünkön sem raktáron, érdemes megvárni visszaigazolásunkat.

Fizetés, átvétel lehetséges készpénzzel személyesen, előreutalással vagy utánvétes fizetési móddal egyaránt.

Amennyiben szeretné, hogy postával, vagy futárszolgálattal kapja meg a terméke(ke)t, utánvétellel, vagy átutalás kiválasztásával, a visszaigazolás szerinti ár és szállítás költsége előreutalásával tudja megoldani. 

 1. ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Cégünk az elektronikus (folyamatosan fogadjuk az e-maileket) és telefonos (munkaidőben) ügyfélszolgálat mellett az átvételi címek alatti menüpontban is megismerhető 1117 Budapest, Fehérvári út 35. címen a mindenkori nyitvatartási idő szerinti személyes ügyfélszolgálatot is biztosít:

Kapcsolattartó neve: Majoros Levente

Tel./Fax: 061365-05-34

Mobil: 0036204827156

E-mail címe: tdscolor(kukac) gmail (pont) com


 1. GARANCIA, SZAVATOSSÁG – JÓTÁLLUNK MAGUNKÉRT

A Polgári Törvénykönyv és az internetes kereskedelmet szabályozó rendelkezések értelmében a Központi címünkön, Csomagpontjainkon vásárlóknak és csomagküldéssel vásárló végfelhasználóinknak – továbbiakban Fogyasztónak - legalább 14 naptári napot kell biztosítanunk az elállási időre. Nálunk nyugodtan megismerheti a termékeket, a megvásárolt termékek számlázott dátumához képest 30 naptári napot biztosítunk erre a lehetőségre, ami természetesen nem csorbítja a jogszabályban előírt rövidebb időt. A visszaküldésre az elállástól számítva 14 naptári nap áll rendelkezésére.
Kérem vegye figyelembe, hogy ezen feltételek a normál forgalmú, egységcsomagolásban kapható háztartási mennyiségekben kiszolgált termékekre vonatkoznak.
Olyan egyedileg igényelt, egyedileg gyártatott, vagy egyedi kiszerelési egységekben lévő (pl. vágott kötéltermékek), Vevő specifikációja szerint megadott és vásárolt termékek esetében, továbbá nagy, nem háztartási mennyiségben vásárolt, és emiatt jellemzően Vevői rendelés alapján beszerzett, gyártott, gyártatott termékek esetén nem áll módunkban a fentebbiek szerinti visszavételre, ezen esetekben nem érvényes a 45/2014. kormányrendeletben foglaltak szerinti feltétel nélküli visszaküldési jog.

 

A garantált rögzítés és Fogyasztó szempontjából előnytelen esetleges jogviták elkerülése érdekében szükséges, hogy Fogyasztó elállási szándékát utólagosan is visszakereshető, bizonyítható módon fejezze ki  felénk, amelyre az írásbeli forma (tértivevényes levél vagy e-mail) a legalkalmasabb.

Cégünk kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően, elállást követően, illetve az áru visszaérkezését követően 14 napon belül visszatéríti.

Használatba vett terméket ( ecset, henger stb.) illetve színre kevert festékek esetében a vételárat nem tudjuk visszafizetni. Nem színre kevert festékek esetében csak minőségi kifogás, gyáritási problémák eseténben  tudunk vételár visszatérítést vállalni.
Amennyiben a megrendelése valamilyen szempontból tévesen, hibásan, pontatlanul került rögzítésre, kérjük mielőbb vegye fel velünk a kapcsolatot a kölcsönös eredményes és korrekt eljárás megvalósítása érdekében.

A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezése, illetve amennyiben úgy érzi, panaszát nem bíráltuk el megfelelően, Fogyasztónak joga van a panasz bejelentéséhez, és a jogorvoslathoz.
Fogyasztó a következő helyekhez fordulhat:
•     Photoline ügyfélszolgálat
Írásos bejelentést kérünk – hivatalos levél, vagy e-mail, vagy személyesen, ahol dokumentáljuk panaszát írásban. Amennyiben úgy érzi, hogy nem bíráljuk el panaszát megfelelően, Fogyasztó a lakóhely szerinti járási hivatalhoz fordulhat fogyasztóvédelmi bejelentésekkel. Másodfokon a Pest Megyei Kormányhivatal jár el országos hatáskörrel.  

 •  Önkormányzati jegyző
 1. Makranczi László zuglói jegyző

Iroda: 1145 Budapest, Pétervárad u. 2.

Telefonszám: (1) 872-9100

 •  Békéltető Testület

Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefonszáma: (1) 488-2131
Fax száma: (1) 488-2186
Név: Dr. Baranovszky György
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu 8. EGYEBEK

A Weboldalon való vásárlás feltételezi az Ügyfél részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együttjáró hibalehetőségek elfogadását.
A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Weboldalra való csatlakozás miatt következett be. Az Ügyfelet terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.
A weboldalon elhelyezett tartalmak, különösen a képek, leírások, szerzői jogvédelem alatt állnak, annak felhasználása kizárólag írásos hozzájárulásunk esetén lehetséges.
A Szolgáltató az Ügyfelek által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetőleg amennyiben Ügyfél által felhatalmazást kap, a negyedévenként várhatóan egyszeri hírlevél küldéséhez használja. A Szolgáltató az Ügyfelek adatait harmadik félnek nem adja ki, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél a Szolgáltató alvállalkozójaként/közreműködőjeként jár el (--> pl. a fuvarozó, postázó cégnek az adatok megadása a kézbesítés teljesíthetősége érdekében). A Szolgáltató az Ügyfelek adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései szerint jár el.
A Szolgáltató jogosult jelen ÁSZF feltételeit bármikor módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.A Szerződésre a magyar jog előírásai az irányadóak, és az alábbi jogszabályokat a relevanciájuk miatt kiemeljük:
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról
2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 RENDELETE (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról
AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet

Budapest, 2020.03. 30.

Webáruház készítés